اثری از انجینیرشیر”آهنگر”

ضرورت اتحاد چپ

قسمت نهائی

اهداف و وظایف

“اتحادچپ” نهاد سیاسی است که در قدم اول برای وحدت کلیۀ نیروها و شخصیت های چپ افغانستان، حول محور آزادی ملی، دموکراسی وعدالت اجتماعی تلاش می کند .

– ” اتحاد چپ”می کوشد از طریق بحث های اقناع کننده و با تفاهم، نکات اشتراک اهداف کلیۀ نیروها وشخصیت های ملی و دموکرات کشور را به هم گره زده و یک جبهۀ مشترکی را از کلیۀ نیروها وشخصیت های ملی – دموکرات در جهت مبارزه برای کسب آزادی ملی، تحقق دموکراسی واقعی و تأمین عدالت اجتماعی، به وجود آورد.

– آزادی بدون قید وشرط کشور از قید اسارت و سپردن سرنوشت مردم افغانستان به دست خودشان، هدف مهمی است که “اتحاد چپ ” برای آن مبارزه می کند و در تحقق این هدف، متناسب با سطح تکامل خود، از اشکال مختلف مبارزاتی و تشکیلاتی بهره خواهد گرفت.

– افشای اهداف امپریالیسم در کشور ما و در منطقه و مبارزه علیه آن و افشای ماهیت جنایتکارانۀ نیروهائی که طی سه دهه درافغانستان زیر نام حاکمیت های مختلف به وطن فروشی، ویران کاری و کشتار مردم دست زدند، از وظایف “اتحادچپ” است.

– “اتحاد چپ” وحدت مردم افغانستان را وظیفۀ خود دانسته وعلیه هرگونه تفرقه جوئی، زیر نام قومیت، مذهب ویا منطقه مبارزۀ پیگیر و روشنگرانه خواهد کرد.

  “اتحاد چپ” برای متشکل ساختن بیشتر مردم و دفاع از خواسته های برحق شان، از تشکیل انجمن ها، اتحادیه های صنفی، نهادهای فرهنگی، اتحادیۀ معلولین، اتحادیۀ خانواده های شهدا  و… حمایت کرده و خود نیز در تشکیل و گسترش چنین ساختارهای اجتماعی و جهت دهی سالم شان تلاش بی دریغ خواهد کرد.

– “اتحاد چپ” وظیفه دارد با ایجاد یک جنبش روشنگرانه و تبلیغ سیاست های ملی و مردمی و افشای سیاست های استعماری و ارتجاعی، سطح آگاهی مردم را بلند برده و با جلب و جذب نیروهای سالم و کارآ، خود و مردم خود را به مراحل عالی تر آگاهی فکری، سازماندهی و مبارزه ارتقاء دهد.

– ” اتحاد چپ” باید بکوشد با ارائۀ یک بینش علمی و واقعی از تاریخ و مبارزات گذشته، نسل جدید را در روشنائی قرار داده و برای گذار مبارزات این نسل به آینده، پلی بزند تا نسل جدید اولاً در گمراهی سفر نکند، دوماً اشتباهات نسل های گذشته را تکرار نکند و سوماً خرافات پخش شده توسط نیروهای ارتجاعی وابسته را به عنوان حقیقت تاریخ نپذیرد.

– “اتحاد چپ” وظیفه دارد به همگان حالی سازد که هیچ گونه وابسته گی به اجانب و عامل اجنبی شدن نتوانسته گرهی از مشاکل جامعۀ ما بگشاید و نیروهای وابسته به اجانب، مهره های بی ارادۀ هستند که در تحقق اهداف ارباب خارجی شان دست به هرگونه جنایت ومیهن فروشی زده اند. مملکت ویران و گورهای دستجمعی درآن، شاهد این مدعا است.

بناءً نیروهائی که در کشورما در”جبهۀ ملی” و یا “حزب جمهوری” بسیج شده اند، همان نیروهای عامل بیگانه هستند که به درجاتی در ویرانی وقتل عام مردم ما شریک هستند. افشای چهرۀ حقیقی این دو نیرو و همقطاران شان و طالبان ظلمت، و تحریم هرگونه همکاری با آن ها از وظایف “اتحاد چپ” است.

– “اتحاد چپ” حاکمیت موجود به ریاست کرزی را یک ادارۀ مستعمراتی امپریالیسم می داند که هیچ گونه مشروعیت مردمی ندارد. ماهیت جلسۀ بن و انتخابات فرمایشی که در آن کرزی به ریاست برگزیده شد، نیز دیگر روشن است.  بناءً هرگونه همکاری با حاکمیت دست نشاندۀ کرزی، از نظر “اتحادچپ” به عنوان یک نهاد آزادی خواه، مردود و مشروعیت دادن به اشغال کشور و حاکمیت مستعمراتی زادۀ این اشغال است.

– “اتحاد چپ” یک نهاد مستقل و متکی به مردم افغانستان است و لذا می کوشد با تکیه بر اصل اتکاء به خود،  باپی ریزی و تطبیق یک پلان اقتصادی مثمر و جلب کمک های رضاکارانۀ مردم، خود را تأمین کند، و لذا هیچ گونه وابستگی به اجانب را نمی پذیرد.

– “اتحاد چپ” از تمام تشکلات رزمنده و غیر وابسته ای که جنایت نکرده اند، حمایت می کند.

– ایجاد یک ستاد فرهنگی – تبلیغی و ترویجی – که برای روشن ساختن ذهن مردم و رساندن مسایل سیاسی – فرهنگی به آن ها کمک کند، از وظایف “اتحاد چپ” است. این ستاد باید در قدم اول یک سایت انترنیتی و کمیتۀ نشراتی برای پخش و نشر اعلامیه ها و مواضع اتحاد  بنیاد بگذارد و از آن طریق نیز با مردم خود پیوند بر قرار کند.

آئین نامه

-“اتحاد چپ” یک نهاد غیر وابسته، آزادی خواه، دموکرات و مترقی است که در نتیجۀ تلاش عدۀ شخصیت ها و نهادهای چپ،  توسط جلسۀ موسسان خود به وجود آمده است.

– تمام شخصیت ها و نهادهای چپ، دموکرات، ملی، میهن پرست و مردم دوست که برنامۀ “اتحاد چپ ” را بپذیرند و برای تحقق آن بخواهند کار کنند، با حفظ تعلقات ایدئولوژیک، مذهبی، سیاسی، قومی  وتشکیلاتی شان می توانند عضو “اتحاد چپ” شوند.

– “اتحادچپ” توسط یک شورای رهبری که از مجلس موسسان برگزیده شده، رهبری می شود. این شورا وظیفه دارد حداقل سال یک مرتبه گزارش کارش را به مجمع عمومی یا کنگرۀ خود ارائه کند و در هر دوسال انتخاباتی را  برای تعیین شورای جدید رهبری، سازماندهی نماید.

– شورای رهبری از بین خود، هیئت رئیسه را بر می گزیند که تمام امور را با صلاحیت شورای رهبری به پیش می برد.

– شورای رهبری همچنان سخنگوی و نمایندگان “اتحاد چپ” را بر می گزیند که در همه عرصه ها می توانند از آن نمایندگی کنند. هیچ کس و یا نهاد دیگری، حتی اگر عضو “اتحاد چپ” هم باشد، حق ندارد خود را سخنگوی و یا نمایندۀ رسمی “اتحاد چپ” معرفی کند.

– در صورتی که شرایط ایجاب می کرد که تغییری در سیاست های اساسی “اتحاد چپ” به وجود آید، شورای رهبری موظف است جلسۀ همگانی را فرا بخواند؛ و فقط جلسۀ همگانی حق دارد در ستراتیژی “اتحاد چپ” تغییر وارد کند.

– تمام تصامیم در شورای رهبری و در کنگره باید بر اساس بحث و اقناع صورت بگیرد، هرگاه این بحث واقناع طی مدت معینۀ همان جلسه به نتیجه نرسید، تصامیم ازطریق اکثریت  و اقلیت گرفته می شود.

– شورای رهبری جهت پیش برد تأمینات خود، کمیتۀ مالی را موظف می کند. این کمیته وظیفه دارد که ضمن جمع آوری حق العضویت ها و اعانه ها و کمک های غیرمشروط، برای جست و جو و استفاده از منابع سود آور کار کند و پروژه های مثمر در حد توان و عملی را راه اندازی کند.

– پذیرش اعضای جدید در صلاحیت شورای رهبری است؛ ولی طرد اعضاء، اعم از شخصیت ها و نهاد ها، در صلاحیت مجمع عمومی است. البته استعفاء از عضویت در”اتحادچپ” حق خود اعضاء است.

– اعضای “اتحاد چپ”، اعم ازشخصیت ها و نهادها، در انجام وظایفی که به موافقت شان به آن ها سپرده شده، موظف هستند. در صورت ناتوانی در انجام کار، باید فوراً هیئت رئیسه را در جریان قراردهند تا آن وظیفه را به کس دیگری بسپارد. تعلل در انجام وظایف و نسپردن آن به دیگران خلاف پنداشته می شود.

– ” اتحاد چپ” باید کار خود را به اهل کار بسپارد و از تمام ظرفیت ها و پوتنسیل های درونی خود، بدون هیچ گونه تبعیض، استفاده کند. تقسیم کار در”اتحاد چپ” به اساس اهلیت است و نه بر اساس تعلقات حزبی، قومی، مذهبی و یا… مسایل انحرافی معمول در نهادهای حاکم.

                                            پایان